Već danas možeš povećati svoju produktivnost

Usvoji ove dobre navike i povećaj produktivnost

Ako često razmišljaš o tome kako obaviti više stvari ili posla u kraćem vremenskom roku, nisi sama. Bez obzira želiš li napraviti više za isto ili manje vremena, dodatno se motivirati za dovršavanje započetog ili jednostavno želiš smanjiti protraćeno vrijeme u danu, ove jednostavne navike pomoći će ti u tome.

Neka stol bude uredan

Iako postoji nešto što nazivamo kreativnim neredom, neuredan stol pun papira i smeća vjerojatno ne pomaže tvojoj produktivnosti.

Uredan stol na kojem nema papira i projekata koje nam ne trebaju ili trenutno na njima ne radimo potiče nas na dovršavanje zadataka.

Isto tako, knjiga koju tog trenutka ne čitate a nalazi se na stolu jednostavno poziva na odugovlačenje.

Organiziran i uredan stol bez nepotrebnih stvari na njemu pomaže da ostaneš jedan i pol puta duže fokusirani na zadatak.

 

Zakaži vrijeme za čitanje e-pošte

Umjesto provjeravanja pošte svaki put kada ti nova poruka pristigne u pretinac, zakaži vrijeme dva do tri puta tijekom dana za odgovaranje na poštu.  

Nadgledanje inbox-a i odgovaranje na poruke odmah nije samo sjajan način za gubljenje dragocjenog vremena, već dokazano smanjuje produktivnost i utječe na raspoloženje.

Rano ustajanje

Ako želiš poboljšati svoju produktivnost rano ustajanje je obavezno.

Kada rano ustaješ, imaš priliku uspostaviti svoje jutarnje rutine, pripremiti se za dan koji je pred tobom bez žurbe i kašnjenja. Ovi jutarnji trenuci i rituali su samo tvoji i uskoro će ti postati omiljeni dio dana.

Usredotoči se na ono što je važno

Jutarnjoj rutini obavezno dodaj pregled svojih ciljeva. Svako jutro podsjeti se na čemu radiš i zašto.

Ovo će ti pomoći da ti fokus bude na onome što je zaista važno. Drugo, provjeri i svoju to do listu za taj dan. Provjeri i budi sigurna da imaš barem jednu akciju na listi koja je u skladu i vodi te prema ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Povećanje produktivnosti ne zahtijeva puno dodatnog rada ili više sati.

Uključivanjem ovih navika u svoju svakodnevnu rutinu možeš obaviti više za manje potrošenog vremena.

 

Do sljedećeg puta - planiraj i uživaj :)

 

Dunja