Zašto sam napravila Ženski rokovnik

 

Ja sam Dunja. Nisam baš planirala da moj život izgleda ovako. Da sam imala pošten rokovnik, možda bi i izgledao drugačije. Ovako, kako ga nisam imala, postala sam neorganizirana i pod stalnim stresom jer sam svagdje kasnila. Usput, nisam ni rat u Tuzli planirala, kao ni neke druge životne okolnosti.

Nakon što sam dovoljno puta udarila glavom u zid jer „ne brini se ti ništa, imam ja sve to u glavi“, odnio je vrag šalu i počela sam pisati. U rokovnik. Bio je bezvezan. Neki reklamni iz tvrtke koja se bavila kovanim ogradama. Imao je i papirnati metar unutra. Sve što jednoj ženi treba! NOT.

Zaboravila sam spomenuti da sam u međuvremenu, također neplanirano (true story), otvorila poduzeće 2005. godine. Kad je 2008. recesija došla na velika vrata i kad nisam znala kako ću platiti račune, taj rokovnik „kovanih ograda“ nije me motivirao da išta poduzmem. Gledala sam ja u njega, a on u mene. Svaki sam se dan pitala što da učinim sa svojim životom. Odlučila sam početi s rokovnikom.

 

Napravila sam svoj rokovnik. Umjesto papirnatog metra ubacila sam ogledalce, a dosadni planer ukrasila citatima, cvjetićima i dodala mu boje. O da, puno boje. I tako je 2009. nastao Ženski rokovnik. Godina i rokovnik koji su mi promijenili život.

Planiranje, organizacija i rokovnici sad su moja strast. Dizajniram rokovnike i planere koji ženama pomažu da se bolje organiziraju, ne kasne, manje zaboravljaju i u konačnici žive sretniji i ispunjeniji život.

Istina je da nisam planirala da će se rokovnikom koji sam napravila za sebe danas koristiti tisuće žena. Sretna sam što im pomaže da svoje ideje, snove i planove pretvore u stvarnost. Rokovnik je postao njihov mali pomoćnik koji za njih radi 24 sata i uvijek je tu kad ga trebaju, u torbici ili na stolu.

 

Kako ti moji rokovnici pomažu

Kad stvaram i osmišljavam nove planere i rokovnike, imam tebe ispred sebe.

Tebe katkad izgubljenu, živčanu, tebe razapetu između sto stvari koje danas moraš završiti.

Znam tvoj osjećaj krivnje jer si zaboravila, nisi stigla ili si se precijenila. Znam da katkad misliš da nisi dovoljno dobra. Da nisi dovoljno dobra mama, partnerica, prijateljica...

I sama se svaki dan borim sa željom da budem organizirana osoba, da vrijeme koristim tako da radi za mene, a ne ja za njega. Borim se da svaki dan budem bolja.

Ovi planeri dizajnirani su tako da te podsjete na to da je sve moguće, da ti pomognu da se organiziraš, manje zaboravljaš… ali i da u moru obveza ne zaboraviš na sebe.

 

Zašto su Planner Boutique rokovnici posebni

Svatko može dizajnirati rokovnik, ali prije 12 godina, kad sam dizajnirala Ženski rokovnik, unijela sam u njegovo stvaranje sve što sam znala i osjećala.

Taj me rokovnik potpuno promijenio, promijenio je moj život nabolje i poslao me na prekrasan, drukčiji put i život od onog koji sam živjela.

Vjerujem da svi možemo živjeti život kakav želimo, bez obzira na životne okolnosti.

Upravo zbog toga svake godine pri dizajniranju novog izdanja i ispisivanju stranica za neku novu godinu uživam kao prvi put. Svako izdanje radim s optimizmom, pozitivom i strašću koju je u meni probudio te 2008. godine.

Vjerujem da moji rokovnici mogu pomoći nekoj ženi kao što je moj prvi pomogao meni i s tom namjerom stvaram svaki novi i radit ću to sve dok osjećam istu strast i želju koju osjećam i danas, nakon 12 godina.

 

Planner boutique