Pokloni za prijateljice - TOP 17 najoriginalnijih poklona

Ideje za najbolje poklone prijateljicama - planner boutique

Svi se mi veselimo darovima, no puno više nego darovima veselimo se dragim ljudima i bivanju s njima. Radujemo se njihovoj radosti. Istina je i kako nas raznježe sitnice koje su nam darovali. One pokažu koliko im je stalo do nas i koliko nas poznaju, no još nas više gane kad opazimo koliko su naši pokloni njih obradovali.

Poklon No.1 ne samo ovih blagdana, nego uvijek

U svakom danu mnogo su važniji ljudi i naša stvarna prisutnost kad smo s njima nego ono što ćemo dobiti ili pokloniti. Stoga je upravo ta prisutnost najviše što možeš darovati. I pri tome ne mislimo na vrijeme, koje je uvijek nekako ograničavajuće ili ga treba ispuniti. Budi potpuno prisutna na svakom druženju s mamom, sestrom, prijateljicom, djevojkom… i pokloni joj svu svoju pažnju. To je poklon No.1!

No, uz prisutnost, uvijek možeš dodati i Ženski rokovnik, koji je već godinama dokazano jedan od najboljih za sve one žene koje su nam važne u životu. Zahvaljujući njemu bolje se organiziraju, planiraju aktivnosti i upravljaju vremenom. Zahvaljujući malim dimenzijama Ženski rokovnik stane u svaku torbicu, sadrži sve potrebne rubrike i vrlo je izdržljiv i kompaktan, pa jednako dobro izgleda 1. siječnja kao i 31. prosinca tekuće godine.

Što još pokloniti najdražim ženama?

Naš veliki, najveći vodič za poklone koji ćete pronaći na internetu, donosi čak 102 ideje za posebne darove. Prva dva smo ti otkrili na početku, ostalih stotinu podijelili smo na poklone za prijateljice, djevojke, mame i sestre. Ipak, prouči svih 100 prijedloga, jer možda ćeš baš među prijedlozima za sestru naći idealan poklon za prijateljicu.

Napravi popis i na vrijeme izradi ili kupi poklone koji će jednako radovati tebe kao i one kojima su namijenjeni.


Najoriginalniji pokloni prijateljicama


1. Magic planer set


Tvoja je najbolja prijateljica ujedno i magična djevojka s fantastičnim planovima koje želi ostvariti. I za to joj treba samo malo poticaja. Inspirativni planer s posebno osmišljenim rubrikama koje će joj pomoći da točno definira što želi i kako to ostvariti dolazi u odličnom paketu.

Mala magična knjiga posebno je izdanje dnevnika zahvalnosti, stolni planer poslužit će "on the go" izbacivanju misli i ideja, a kao šlag na torti, tu je i magična olovka.


2. Friendship lampe "na daljinu"

Bila udaljena jednu ulicu ili bila na drugom kontinentu, ova će se svjetiljka upaliti svaki put kad pomisliš na svoju prijateljicu. Svjetiljke dolaze u paru, pa kad svoju upališ jednostavnim dodirom ruke, ona koju si darovala svojoj prijateljici zasvijetlit će istom ambijentalnom svjetlošću.

 


3. Set moje prve uspomene

Upravo si saznala da je tvoja draga prijateljica trudna i želiš joj pokloniti nešto što će sačuvati zauvijek. Set moje prve uspomene sadrži Dnevnik trudnoće i bebin dnevnik, ali i Smijuljicu – malu enciklopediju najsmješnijih rečenica koju će mama i beba zajedno ispisivati.

Kartice Naša prva godina ostat će uspomena na prvu godinu – od fotografija prve kašice, prvog kupanja, prvih koraka…


4. Skincare hladnjak

Maleni hladnjak za čuvanje kozmetike drži proizvode na optimalnoj temperaturi, pa su oni učinkovitiji i rok trajanja prirodnih proizvoda bez konzervansa je produljen. Sjajan je i za čuvanje rollera za lice koji će tako biti ohlađeni na idealnu temperaturu.


5. Fokus planer

Tvoja najbolja prijateljica upravo je upisala magisterij ili doktorat, postala je mama, ali želi završiti fakultet ili pokreće svoj vlastiti biznis? Ili je jednostavno puna ideja kao što je šipak pun koštica, ali joj fali fokusa… Daruj joj Fokus planer i pomozi joj da se usredotočio na ono što želi ostvariti.


6. Disko role


Najveću popularnost postigle su 80-tih godina 20. stoljeća, iako su poznate još od šezdesetih. Revival osamdesetih u trgovine je vratio disco role, a ako si među onima koja je sa sestrama i prijateljicama osvajala gradske nogostupe na osam kotačića, ovo će biti pravi "down memory lane".

Naravno, savršen su poklon baš za tvoju prijateljicu, jer rolanje je poput plivanja ili vožnje biciklom – tko jednom nauči, ne zaboravlja!


7. Ogrlica s monogramom


Ovo je možda pomalo ziheraški poklon, ali je uistinu lijep i poklanjamo ga isključivo bliskim osobama. Ukoliko ti se srca privjesci od kojih svaka nosi polovicu čine ne sofisticiranima, a želiš nešto što će vas povezivati i kad ste fizički udaljene, odaberi ogrlicu s prvim slovom vaših imena.

Tako ćeš se suptilno, dodirom na privjesak trenutno sjetiti najbolje prijateljice.


8. Sobna biljka koju je nemoguće "ubiti"


Zvuči dosta izazovno, zar ne? Osobito ako tvojoj prijateljici svaka biljke usahne. Ali zaista postoje biljke koje su jednostavne za uzgajanje i prilično otporne na (ne)brigu. Odmah ćeš pomisliti na sukulente i tu si u pravu.

No i mnoge lisnate biljke ulaze u našu ciljanu skupinu. Razmisli da svojoj bestici pokloniš filodendron, difenbahiju, sabljicu ili svekrvin jezik (Sanseviera sp.) ili ljiljan mira (Spatifilum sp.). Ili se posavjetuj s cvjećarkom.


9. Lažne suze za drama queen


Obožavaš svoju najbolju prijateljicu (uostalom da nije tako, bi li ti uopće bila najbolja prijateljica?), no obje znate da je prava "drama". Pokloni joj "tear stick" koji trenutno izaziva suze zahvaljujući mentolu i kamforu koje sadrži. Ako prstom nanese proizvod ispod oka, toplina kože aktivirat će pare sastojaka i izazvati suze. I bit će u sekundi u centru pažnje. Ono što najviše voli!


10. Afirmacijske kartice


Ti znaš koliko je tvoja najbolja prijateljica nevjerojatna, no ponekad nisi sigurna zna li ona to. I zato jednostavno želiš da svaki dan bude svjesna toga koliko je sjajna. Daruj joj afirmacijske kartice i zamoli ju da svako jutro pročita jednu i posveti minutu, dvije onome što piše na njoj.


11. Yoga mat


Možda je tek početnica, a možda već iskusna u njezinu prakticiranju, no ako je poklonica joge, tvoja će prijateljica biti presretna pokloniš li joj novi yoga mat.

Pretraži na vrijeme najbolje prostirke za jogu u 2022. godini i naruči jedan za svoju bestie. Koliko se make-up ljubiteljice vesele novim make-up proizvodima, toliko se zaljubljenice u jogu raduju novim matovima.


12. Kaciga za biciklisticu, planinarku ili rolericu


Bavi li se tvoja prijateljica planinarenjem, rolanjem ili biciklizmom, razveselit će je nova kaciga. Jer, iako zimi čizma glavu čuva, kad su navedene aktivnosti u pitanju, kaciga je izuzetno bitna. Iz velike ponude u sportskim trgovinama, izaberi onu koja će se bojom i uzorkom uklopiti u njezin sportski stil i najdraže joj
boje.


13. Čaše za šampanjac


Znamo da znaš onu scenu iz "Velikog Gatsbya" kad Leonardo Di Caprio nazdravlja s čašom šampanjca. Čak i ako nisi gledala film, memove nisi mogla izbjeći.

Upravo takve čaše idealan su poklon za ljubiteljice pjenušavog pića. Iz ovakvih su čaša šampanjac pile i Sophia Loren i Jackie Kennedy, pa zašto ne bi i tvoja
najbolja prijateljica?


14. Punch ball


Zaboravi antistres loptice. Ako tvoja prijateljica ne može izbjeći stresnu svakodnevicu, nabavi joj "punch".

Izgleda poput boksačke vreće naopako, no kako je malih dimenzija može stajati i na stolu i biti prva pomoć u izrazito napetim trenutcima. Ako ne uspije, idući korak je da ju upišeš na neki od borilačkih sportova. Ili će to učiniti sama.


15. Uradi sam: radionica redizajna starog namještaja


Znaš one kvalitetne komade namještaja kakvi se više ne proizvode, a kojima je rok trajanja neograničen? Jedino što su "izašli iz mode". Jedan takav nalazi se u stanu tvoje prijateljice. Ne želi ga baciti, jer ima i sentimentalnu vrijednost, ali se jednostavno ne uklapa u dizajn ostatak interijera…

Vrijeme je za uradi sam redizajn. Pokloni joj radionicu redizajna starog namještaja na kojemu će svom komadu udahnuti novi život.


16. Mikrofon za raspjevanu frendicu


Voli pjevati, dobro pjeva i najveća je zvijezda svake zabave. Za "profi" nastup samo joj još nedostaje mikrofon! Što čekaš? Pokloni joj ga i učini svaki sljedeći party još nezaboravnijim. Ako je to uopće moguće:-)


17. Whiskey & cigare radionica


Vrijeme je za mijenjanje predrasuda kako samo muškarci uživaju u whiskeyu i cigarama dok bi žene za to vrijeme trebale ispijati čaj i jesti kolačiće. Sve je više događanja na kojima se predstavljaju whiskey i cigare, pa ako je tvoja prijateljica za otkrivanje novih užitaka, možda je jedan ovakav događaj za vas obje
win-win dar.

 

Nastavlja se... ;)