Ovo nije još jedan post o snovima

Što uopće znači slijedi svoje snove, slijedi svoje srce ili strast? Ponekad se čini kao nešto komplicirano i nešto što zahtjeva neke drastične promjene. Dosta često ove rečenice zvuče kao floskule i samo jedan od milijuna motivirajućih citata za instagram.

 

Istina je međutim želiš li biti autentična i svoja, morat ćeš naučiti slijediti svoje srce. Morat ćeš naučiti slušati svoju intuiciju i trebat će ti snage.

 

Kako početi? Za početak, moraš naučiti kako vjerovati sebi. Pogledaj svoj život i razmisli kakve okolnosti su te dovele do mjesta na kojem si danas. Jesi li sretna na tom mjestu? Je li to tvoj put kojim želiš ići? Ako je vrijeme da nešto promijeniš ti si jedina koja to može učiniti.

 

Istina je da nije uvijek lako. Može se dogoditi da nekoga razočaraš ili uznemiriš. Možda želje tvoga srca neće biti ono što prijatelji i obitelj misle da je za tebe dobro ili najbolje. Odlučiti slijediti svoje srce i svoje snove nisu uvijek jednostavne odluke i potrebno je puno preispitivanja, razmišljanja i “zavirivanja” u dušu. U tim trenucima otkrivaš koliko si dosljedna sebi i koliko živiš ono što zaista želiš.

 

OK, život nije fer i događat će se da ti pokaže zube ali to se događa svima pa i onima koji slijede svoje snove. To je život i na neke stvari jednostavno nemaš utjecaja. Tvoje je da se naučiš nositi s takvim stvarima a da pri tome ostaješ na svom putu. I ne, nemoj mi reći da je nemoguće i da su to priče za malu djecu. Meni to ne možeš reći. Autizam je stvarno nešto što ti pokaže da život nije fer. Ali nije mi bio prepreka i opravdanje da ne slijedim svoje snove.

 

Na kraju, slijediti svoje snove ne znači raditi nešto drastično, ne znači biti sebična i misliti samo na sebe. To jednostavno znači da si dopuštaš biti ona osoba koja duboko u sebi znaš da jesi. Slijediti svoje nove znači ne opterećivati se tuđim mišljenjem, znači imati svoje stavove i ne plašiti se reći ih naglas. Plus, to znači i biti sretna i zadovoljna sobom baš takva kakva jesi i onim što si postala.

 

Biti svoja, biti autentična nikad nije do kraja završen proces. Možeš na to gledati kao na putovanje života. Stalno učiš, rasteš, mijenjaš se i ne mora značiti da ono što je bio tvoj san u dvadesetima i što je tvoje srce željelo u tridesetima mora biti tako i kasnije. Kako prolaziš kroz život, mijenja ti se fokus a ti biraš neki drugi put. Ali slušaš svoje srce. Uvijek.

 

Uopće nije tako teško, je l' da?

 

Do sljedećeg puta - slijedi srce, planiraj i uživaj!

Dunja