Težak dan? Isprobaj ova 4 jednostavna načina da ga popraviš

 

Neki su dani jednostavno teški. Možda se nisi dovoljno naspavala i te netko naživcirao u prometu. Možda si imala previše obaveza i sve je išlo težim putem.

Kad dan tako počne obično se do kraja samo pogoršava. Proliješ kavu, propustiš tramvaj, kasniš na sastanak, nemaš vremena za ručak… jednostavno pomisliš da je bolje da nisi ni ustala iz kreveta.

Ako imaš upravo ovakav dan, zastani na trenutak, udahni duboko i odvoji malo vremena da budeš blaga i ljubazna prema sebi.

Ne možeš poništiti te glupe sitnice koje su se već dogodile, ali možeš preokrenuti dan, odnosno ono što je od njega još ostalo. A to je super stvar, zar ne?

Evo četri jednostavne stvari kako to možeš napraviti:

1. Zastani

Kad ti se čini da ti ništa ne polazi za rukom, zastani. Zaustavi tu negativnu energiju i predahni.

Izađi iz ureda, udahni svježi zrak i reci sebi da će sve proći. Jer hoće. Sve prođe. Vjeruj mi, znam.

Ako ne možeš izaći iz ureda stani i pogledaj kroz prozor. Pogledaj ljude koji prolaze, pogledaj drveće ili nebo. Diši duboko, popij biljni čaj ili čašu vode.

Sjeti se lijepih stvari u svom životu. Ima ih puno. Misli na sve zbog čega se osjećaš mirnije i bolje.

2. Napravi plan

Napravi plan da za sebe uradiš nešto luksuzno ili opuštajuće. Kad kažem luksuzno ne mislim na skupo. Duga kupka s dobrim uljem za kupanje, zakazana večera ili vikend s prijateljicom ili partnerom.

Bilo što čemu ćeš se veseliti i isčekivati.

3. Obrati pažnju na misli i na ono što sebi govoriš

Razmisli i poslušaj svoje misli. Kako razgovaraš sa sobom? Zvoni li ti u glavi nešto poput “glupačo”, “ne možeš”, “ne znaš” ili “nisi dobra”?

Je li to ono što bi rekla prijateljici da te nazvala u ovom trenutku i rekla ti da se osjeća tako kako se ti upravo osjećaš i da ima težak dan?

Nema šanse! Onda budi ljubazna i prema sebi. Reci si ono što bi sada rekla njoj. Svi imamo loše dane, nauči da si budeš podrška u takvim danima.

4. Proslavi male pobjede

Sada sjedi i zapiši sve pobjede, velike i male.

Učini taj popis zabavnim, potapši se po leđima za sve stavke na tom popisu. Čak i ako to znači da ćeš zapisati da na nogama imaš dvije iste cipele, nisi zaboravila odvesti djecu u školu ili vrtić jeej – i to je uspjeh u tako lošem danu.

Nasmij se sama sebi i nastavi dalje.

 

Ovo sve možeš napraviti za manje od 15 minuta i zaustavit ćeš taj začarani krug u koji su ušla.

Ponekad je zaista dovoljno samo malo usporiti.

 

Do sljedećeg puta - udahni duboko, bit će bolje!

 

Dunja