Vintage planer - planer za novi početak

Vintage planer - planer za novi početak

Život je poput godišnjih doba, često se mijenja i znamo da se te promjene događaju. Od početka godine prošlo je pet mjeseci, i sada kad pogledate malo unazad, možda shvaćate da niste zadovoljni svojim napretkom i ostvarenjem nekih od ciljeva koje ste si postavili.

Projekti kojima ste se posvetili nisu ispali onako kako ste planirali. I to vas pomalo frustrira. Ali život nije uvijek savršen i ružičast. Prihvatite stvari onakve kakve jesu.

Ponekad ćete u životu doživjeti neuspjehe, ali iz njih možete izaći jači i s više iskustva. Možda nećete uvijek postići svoje ciljeve, ali put kojim idete nije uzaludan, čak i ako mu trenutno ne vidite svrhu.

Neke od najboljih priča koje ispričamo u društvu ili na Ted Talk pozornici su upravo te priče – kako nešto nismo uspjeli. I baš te priče su često one koje najviše motiviraju. Priče o neuspjehu ali priče s novim početkom.

U redu je početi ponovo, okrenuti se i krenuti drugim putem, čak i ako to znači trčanje u drugom smjeru. Život je proces koji se stalno mijenja i slobodni ste odlučiti kojim putem želite krenuti. No, važno je znati da nije kraj svijeta ako sve nije išlo kako ste zamislili.

Postavite nove ciljeve

Postavljanje jasnih i izazovnih ciljeva može biti motivirajuće. Oni bi trebali biti mjerljivi, dostižni, specifični i na kraju, ali ne manje važno — vremenski ograničeni! Imate 42 posto veću vjerojatnost da ćete ih postići ako ih zapišete.

Uzmite se malo vremena i razmislite što s ciljevima nije bilo u redu. Možda su bili previsoki i jedino što je trebalo je razložiti ih na manje, lakše dostižne ciljeve, možda nisu bili dovoljno jasni ili to jednostavno nije bilo ono što ste 100% željeli.

Zaboravite na pun tanjur

Imati više ciljeva u isto vrijeme nije loša stvar. Međutim, ako ih imate toliko da ne možete odrediti što su prioriteti, to može dati loše rezultate. Ako se osjećate kao da nikad ne dovršite zadatak ili ne možete shvatiti koje stvari imaju prednost, postoji velika vjerojatnost da ste si postavili previše ciljeva odjednom.

Mnogi od nas vole misliti da su majstori multitaskinga, ali znanost kaže drugačije. Pazite da se ne preopteretite, naučite posložiti prioritete i brže ćete doći do svojih ciljeva.

Usredotočite se na pozitivne stvari

Umjesto da se fokusirate na neuspjehe i prepreke iz prošlosti, koncentrirajte se na pozitivne stvari koje želite postići u budućnosti. Usredotočite se na rješavanje problema i napredak. Dovoljno je jednom analizirati i shvatiti zašto nešto nije išlo po planu, napraviti novi plan i krenuti ispočetka. Ne troši više vrijeme na razmišljanje o neuspjehu.

Prebacite fokus s nagrade na trud

Razmišljati o ispunjenju cilja i postizanju pobjede je uzbudljivo: "Jedva čekam da dobijem novi posao" ili "Izgledat ću tako dobro na plaži ovog ljeta". Na početku krećemo puni energije i motivacije jer zamišljamo osjećaj postignuća i ponosa kad cilj ostvarimo.

Ali, kako  vrijeme odmiče, i shvaćamo da je pred nama naporan rad i dug put, počinjemo odugovlačiti i odgađati stvari. Da biste ovo izbjegli, za svaki manji cilj koji ćete ostvariti na putu do velikog, osmislite način nagrađivanja koji će vas dodatno motivirati.

Preuzmite odgovornost

Preuzimanje odgovornosti za svoj život i svoje odluke može biti osnažujuće. Nemojte se oslanjati na druge da donose rješenja umjesto vas.

Zaboravite na isprike! Nećete biti zadovoljni. To je životna činjenica. Kada nešto iskrsne, a ne postignete cilj, koga krivite? Vašeg šefa koji vas je držao na poslu do kasno kako ne biste mogli raditi na knjizi ili možda loše vrijeme koje vas je spriječilo da odete u teretanu. Ako niste krivi, ne možete ništa učiniti, zar ne?

Svatko se s vremena na vrijeme opravdava. Smišljanje isprika o tome zašto cilj nije vrijedan ili nije uspio je često lakše nego guranje naprijed. Dok neki izgovori možda mogu biti valjani, drugi su samo izbjegavanje preuzimanja odgovornosti.

Priznajte da nećete stići na vrijeme realizirati svoje planove. Kada preuzmete odgovornost, postat ćete kreativniji u iznalaženju načina kako početi ponovo, ovaj put s novi planom akcije i novih koraka koje ćete poduzimati.

Budite strpljivi

Novi početak se neće dogoditi preko noći. Budite strpljivi i nemojte očekivati ​​da ćete sve postići odmah. Svaki korak u pravom smjeru je važan, stoga nemojte odustati ako stvari ne idu točno kako ste planirali. Izbjegavanje rizika, međutim, nije način da idete kroz život. Dobra stvar je što promatrajući zašto imate strah od neuspjeha, možete naučiti prevladati ga i spriječiti da sabotira vaše ciljeve.

Vizualizirajte uspjeh

Vizualizacija uspjeha može biti vrlo poticajna. Vizualizirajte sebe kako postižete svoje ciljeve i kako se pritom osjećate. Vizualizacija vam može pomoći da se osjećate motiviranim i usredotočenim na svoj krajnji rezultat.

Važno je zapamtiti da će biti teških vremena, ali poanta je ne odustati. Uostalom, planovi nisu "uklesani u kamenu, pa se ne mogu mijenjati".

Neuspjesi su prirodni dio života, a naučiti kako ih prevladati ključno je za osobni rast i uspjeh. Prihvaćanjem novog početka, fokusiranjem na pozitivno, preuzimanjem odgovornosti, strpljenjem i vizualizacijom uspjeha, lakše ćete ostajati dosljedni i motivirani.

Novi Vintage planer može biti vaš saveznik za novi početak.

Ako osjećate da je vrijeme da okrenite novu stranicu i počnite pisati svoje sljedeće poglavlje, Vintage planer ima ono što vam treba – šuškave, inspirativne stranice koje vas zovu da na njima počnete ispisivati svoju novu priču.

Nemojte čekati i ponovno tražiti isprike! Godina ima još osam mjeseci.

Vintage planer može ti pomoći! 

🌱 Svježi početak - zaboravite na propale planove i propuštene rokove. Vintage planer nema datume i  "novi početak" može startati već danas. Svoju novu priču počinjete pisati kad god poželite.

🧘‍♀️ Bolji fokus - neće vam smetati ni "gušiti" sve one neispunjene stranice s datumima koje u starom planeru iskaču kao podsjetnik da "možete vi to puno bolje" Znate da možete i bez da vas tamo neki planer stalno na to podsjeća.

🕰️ Postigni level PRO u upravljanju vremenom i financijama - vintage planer ima tjedni pregled bez satnice i stroge, klasične strukture. Dan je podijeljen na tri dijela koje 100 posto možeš prilagoditi svom stilu planiranja. Rubrika za praćenje troškova i budžeta je dodatni bonus jer ćeš od sada imati kontrolu i nad svojim financijama.

🚀 x100 motivacija - ne postoji bolja motivacija od šuškanja visoko kvalitetnog 120 gr sora press cream papira pod tvojim prstima. 192 stranice s vintage ilustracijama koje će te osvojiti na prvu! Već te vidimo kako ne možeš dočekati uzeti ovaj vintage planer u ruke i početi planiranje uspjeha

📝 To-Do liste - u planeru se nalazi 8 stranica s to do listama. Koristi ih za za zapisivanje svega što trebaš obaviti i osjeti zadovoljstvo kada staviš kvačicu pored završenih zadataka. A u kolekciji možeš pronaći i blokić sa to do listama.

💡 Prostor za inspiraciju - bilješke, citati i ideje - i za to u ovom planeru ima puno mjesta. Iskoristi stranice za bilješke da razvijaš nove ideje i izraziš/njeguješ svoju kreativnost.

🌀 Spiralni uvez - olakšava prelistavanje i otvaranje planera, a istovremeno dodaje dozu vintage šarma.

A kako bi tvoja organizacija bila još zabavnija tu su i matchy matchy naljepnice!

🎨 Pretvori organizaciju i planiranje u kreativni proces koji će te potaknuti na akciju i popraviti tvoje raspoloženje.