Odaberi idealan božićni poklon za šeficu i kolegicu s posla

Odaberi idealan božićni poklon za šeficu i kolegicu s posla

Bliži se vrijeme Božića, u uredu pripremaju Secret Santu, a vi nemate ideje za božićni poklon kolegici s posla? Možda biste htjeli nešto pokloniti i šefici? Poslovni pokloni ljudima s kojima radite u uredu ne bi smjeli biti skupi, a opet ne i prejeftini. Prije svega, trebali bi biti lijepi, korisni i originalni.   

Imamo za vas par dobrih poklona! Pomoći ćemo vam da pronađete idealan božićni poklon za šefa i šeficu, ali i za kolegicu s posla. 

Naši rokovnici i planeri koštaju do 150 kuna, što je cjenovni bombon za poklone i spada baš u kategoriju „taman za potrošiti za poklon.“ Dakle, cijenu ste riješili kao neki kriterij kupnje.

Idealan božićni poklon za šeficu

Odabir poklona za šeficu zna biti prilično zamoran zadatak, posebice ako niste bliski s njima na prijateljskoj razini. Što pokloniti šefici, a da bude originalno, lijepo i po mogućnosti korisno? Postoji mnogo poklona za šefove i direktore koje ćete pronaći, ali većina njih je duhovita i, naravno, potencijalno uvredljiva. Nisu svi skloni šali. Osim toga, Božić je prilika za zbližavanje, ne za zezanje, stoga nemojte riskirati s nekim šaljivim i zabavnim poklonima.

Nemojte se ni ulizivati pa kupiti poklon šalicu s natpisom „Najbolja šefica na svijetu.“ A što onda pokloniti? Knjigu? Jeste i sigurni da znate čitalački ukus svoje nadređene? Boca vina je mnogima izlazno rješenje. Slažemo se, boca finog vina je lijep poklon, ali nekako suhoparan. Vina, poklon pakete iz trgovina, sredstva za tuširanje i slične stvari poklanjamo kao neke univerzalne stvari koje dobro prolaze kod većine ljudi. Iako, ti nas pokloni ne oduševljavaju, jer su nekako „odrađeni“. 

Naravno, uvijek možete pitati tajnicu ili nekog drugog za savjet što pokloniti šefici za Božić, no ne razbijajte previše glavu jer mi imamo tri prijedloga božićnog poklona za šeficu koja će sigurno dobro proći: poslovni planeri za iduću godinu!

Pokloni za  šeficu

Poslovni planer

KUPI

Fokus planer

KUPI

Stolni planer Dreams

KUPI

Božićni poklon za kolegicu s posla

Želite li Imate li kolegicu kojoj biste htjeli pokloniti neki lijep, koristan, ali ne pretjerano skup poklon, razmislite o planeru. Mi žene volimo zapisivati stvari jer imamo toliko obveza u životu. 

Zapisivanje stvari pomaže nam kod planiranja, smanjuje tjeskobu i olakšava nam navigaciju kroz svakodnevne zadatke. Možda je financijski planer idealan božićni poklon za kolegicu s posla, jer ste upravo saznali da kolegica namjerava dignuti kredit, pokrenuti neki hobi sa strane, upala je u minus na banci ili joj općenito dobro dođe plan za bolje planiranje financija. 

 Ako joj dobro ide s novcima, ali je možda kreativna duša, fashionistica ili zaljubljenica u umjetnost, odaberite neki rokovnik koji se slaže s njezinim karakterom. Ovo su naša tri prijedloga što pokloniti kolegici s posla:

Poklon  za kolegicu

Financijski planer

KUPI

Girl Boss

KUPI

Passion

KUPI

A ako je kolegica ujedno učiteljica, oduševit će je naš Učiteljski planer!

Učiteljski planer

Mnogi učitelji i profesori rado koriste Učiteljski planer a vole ga i mame jer je super poklon za početak ili kraj školske godine.

Božićni poklon za kolegu s posla

Znamo po sebi, muškarcima nam je uvijek najteže kupovati poklone. Ok, tehnika uvijek dobro prolazi, ali takve stvari su najčešće skupe i van našeg budžeta, a opet riskiramo da ne pogriješimo s odabirom jer su ljubitelji tech stvari specifični po svojim željama. 

Trebate li božićni poklon za kolegu s posla, osim nekog zabavnog poklona, možete razmisliti i o nekim drugima, motivacijskim. 

Imate li kolegu koji se bavi sportom ili pak ima velike planove početi vježbati prvog dana nove godine, poklonite mu Fitness planer kojim će se lakše držati svojih planova. Naš financijski planer dizajniran je da odgovara i muškarcima i ženama koji žele poboljšati svoju financijsku sliku u narednom razdoblju. Pronaći ćete stranice koje se fokusiraju na imovinu, na prihode i rashode, na imovinske stupove i investiranje.

Na što treba paziti kad kupujete božićni poklon za šefa, šeficu ili kolegicu s posla?


1. Pokloni koji su proslijeđeni

Svi mi ponekad dobijemo poklon s kojim ne znamo što bismo. Zato u mnogim kućanstvima postoji ona ladica s poklonima za prosljeđivanje, takozvane forvarduše. Prije nego proslijedite tuđi poklon osobi s kojom radite pripazite da nije istekao rok trajanja i  da ne piše da je predmet napravljen prije 2 godine jer ćete time odmah dati do znanja da ga niste kupili sad. Pazite da se ne vidi da je poklon već otvaran pa ponovo zatvaran, da nije zamotan, a ispod celofana možda poruka za vas od prethodnog poklanjatelja itd itd. Forvarduše su nerijetko bezlični pokloni, a vi ne želite ispasti bezlični. ne preda kolegama ili šefom koje vidite svaki dan. Za malo novca možete kupiti originalan i svjež poklon u vidu nekog našeg rokovnika ili planera.


2. Pokloni koji su duhoviti

Humor je dosta osobna stvar. Nije nam svima sve podjednako duhovito, a neki ljudi su i cijepljeni protiv humora. Posebno nije dobro poklanjati šaljive poklone osobama s kojima baš niste jako bliski jer bi duhovitu dosjetku mogli shvatiti doslovno i potpuno krivo. Nemojte pokloniti knjigu „Kako biti bolji šef“ i slično, Božić zaista nije prigoda da nekog podsjetite da se mora popraviti, makar i i u šali.


3. Skupi pokloni

Kupite li šefici ili kolegici skup poklon, potencijalno ste stvorili i dvije neugodne situacije. Prvo, drugi će vas smatrati ulizicama. Drugo, možda ste sad zadužili drugu stranu da vam jednako uzvrati, a druga strana nije predvidjela velik budžet za poklone. Naši rokovnici koštaju ispod 100 kn, što se inače smatra vrlo prihvatljivim i cjenovno dostupnim poklonim za različite prigode, posebno one u uredskom okruženju.


4. Ulizivački pokloni

Šalica „Najbolja šefica na svijetu“, poklon koji komunicira „Ti si najljepša“ ili pak neki romantični poklon poput kupnje zvijezde na nebu (oh da, postoji i to!) prilično ulizivački makar ne koštaju puno.  

Znamo, nije lako odabrati poklon za osobu iz ureda, ali vjerujemo kako ćete ovog Božića lakše birati uz naše rokovnike i planere!