Ako želiš da tvoja 2020. bude super produktivna...

Probaj činiti ove tri praktične stvari svakog jutra:

  1. Na dnevnu „to do“ listu upiši sve čega se sjetiš da bi taj dan trebala obaviti. Popis će biti puno duži od onoga što realno možeš postići, ali svejedno sve zapiši. Znat ćeš da su na popisu sve stvari koje trebaš napraviti. 

         To će ti dati osjećaj sigurnosti da ništa nisi i nećeš zaboraviti.

  1. Potom s tog popisa izdvoji nekoliko najvažnijih stvari, kao prioritete i „must do“ pa to prebaci u top tri ili top pet prioriteta. Te stvari jednostavno moraš obaviti, bez obzira na sve drugo.

Ako nisi sigurna što ti je prioritet, zapitaj se sljedeće: da si sada saznala da sutra putuješ i neće te biti danima, što bi s ovog popisa neizostavno morala obaviti?

Ono što staviš na listu, tvoji su prioriteti za taj dan.

  1. Kad si odredila prioritete i „must do“ stvari, ponovno se vrati na popis i odredi što bi još trebala napraviti, takozvane „should do“ stvari. Njih prebaci ispod prioriteta, a onda odredi još dvije kategorije – što bi mogla učiniti i što bi bilo lijepo da učiniš (could do i would be nice to do).
Ako je još nešto preostalo na popisu, provjeri jesu li to stvari koje možeš delegirati ili, najvažnije, eliminirati s popisa.