TOP 5 najvažnijih savjeta za organizaciju vjenčanja

Odabranik tvog srca je kleknuo i postavio važno pitanje. Ponovila si DA tisuću puta i prsten iz snova sada sjaji na tvojoj ruci.  No kako isplanirati i bajkovito vjenčanje? Nasmij se, duboko udahni i poslušaj nekoliko naših savjeta.

„Nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno, nešto plavo.“  Svima nam je dobro poznata ova izreka vezana uz mladenke i jedan od najvažnijih dana u njihovim životima. No dok taj dan službeno ne dođe, ispred svake je puno odluka, planiranja, stresova, zadataka... Od lokacije, usluge, izbora glazbe i hrane, uvježbavanja plesa, cvijeća, ostalih ukrasa, popisa gostiju, odabira vjenčanice, šminke i frizure...

Postoji milijun malih i velikih odluka koje ćeš morati donijeti u idućih nekoliko mjeseci do velikog dana, pa ne čudi da se mnoge žene uplaše, neke manje, neke više.

Danas ti donosimo Top 5 savjeta za organizaciju vjenčanja koje bi bilo dobro da poslušaš kako bi barem one najvažnije stvari imala pod kontrolom. Također, sve dogovore, ideje, planove i želje možeš zapisati u svoj Planner vjenčanja te tako ovo životno iskustvo učiniti još ljepšim i lakšim.

Ako počneš planirati vjenčanje, a da prethodno ne zapišeš sve što ti je potrebno, možeš previdjeti neki važan element koji ćeš u proračun morati ubaciti naknadno.

Stoga je vrlo važno imati detaljan popis svih sitnica. Planer vjenčanja bit će lijepa uspomena i za vašu djecu, a i odličan poklon za mladenku ako si kuma, prijateljica ili sestra.

1.

DEFINIRAJTE BUDŽET I PRIDRŽAVAJTE SE ISTOG

Prije nego išta rezervirate ili kupite, zajednički definirajte budžet. Pritom je vrlo bitno da budete realni i da ne pretjerujete, ali i da osluškujete želje svog partnera. Odredite što vam je jako važno, a što manje kako biste budžet pametno raspodijelili.

Sigurno će vam se dogoditi da ćete za nešto ipak izdvojiti nešto više novaca, iako to niste planirali, no nakon što sve zapišete, znat ćete da  negdje drugdje morate potrošiti manje. S jasno definiranim financijskim okvirima, racionalnije ćete upravljati troškovima.

2.
POSTAVITE ROKOVE

 

Uz budžet, postavljanje rokova druga je najbitnija stvar u organizaciji vašeg vjenčanja. Baš kao i kod planiranja svojih obaveza u danu ili tjednu, sastavite popis što sve morate učiniti, a zatim krenite na određivanje prioriteta.

Svakom zadatku zatim zadajte vrijeme početka te realno vrijeme završetka. Dodatni savjet: sastavite listu obaveza za svaki mjesec do najvažnijeg dana u vašem životu!

3.
PAZITE NA ONO ŠTO VI ŽELITE, A NE LJUDI OKO VAS

 

Prilikom planiranja vjenčanja vrlo je bitno da na još jednom polju budete realni, a to su želje i potrebe vaših gostiju. Naime, koliko god se trudili, ne možete zadovoljiti svačiji ukus, posebno ako se radi o većem vjenčanju, pa nema potrebe da se dodatno stresirate.

Posebno će pritisak na vas stvarati vaši najbliži, no ako ne želite pozivati maminu tetku iz trećeg koljena iz Australije ili imati na stolu omiljeno cvijeće vaše bake, potpuno je opravdano reći „ne“. To je vaš dan i svatko kome je iskreno stalo do vas mora to cijeniti.

4.
ODVOJITE NOVAC ZA DOBROG FOTOGRAFA

 

Koja je najljepša uspomena nakon što taj dan završi? Fotografije kojima ćete se još dugo prisjećati kako ste se tada osjećali te tko je bio uz vas. Upravo zato, izbor kvalitetnog fotografa od presudne je važnosti.

Izdvojite za njega koliko god možete te se ne ustručavajte iznijeti mu sve svoje želje kako biste uskladili svoje vizije. To je nešto što vam ostaje za cijeli život te naravno da želite da se posao obavi maksimalno profesionalno!

5.
NE ZABORAVITE JEDNO NA DRUGO

 

Nećemo lagati, organizacija ovako važnog životnog događaja bit će vrlo stresna, no nemojte zaboraviti zašto ga priređujete. To je samo jedan dan u usporedbi sa svim ostalima koji vas čekaju u braku, pa ne zaboravite na ono najbitnije – vaš odnos.

Za vrijeme organizacije on će biti na kušnji zbog raznih stresnih situacija, no ne dopustite da on bude opasnije poljuljan i da zaboravite zašto se toliko trudite.

Organizacija vjenčanja, kao i samo vjenčanje, trebala bi spadati među najljepše životne trenutke. Učini ih takvima pametnom organizacijom uz ovih nekoliko savjeta te ne zaboravi ni na naš Planner vjenčanja koji će ti ju itekako olakšati!