Skeniraj kod u svom Ženskom rokovniku za vikend popust :)

4 razloga zašto je važno planirati 2021.

 

Nakon izazovne 2020. godine u kojoj smo naučili puno toga o sebi, ljudskoj izdržljivosti i potrebi za ujedinjenjem i slogom u teškim vremenima te spoznali da smo dotad olako shvaćali svoju slobodu, vrijeme je za novi početak. 

Ako je vjerovati zvijezdama, smiješe nam se nove prilike te bolja i sretnija godina. Bit će to i dalje po svemu drugačija godina, no neka životna pravila trebala bi vrijediti i dalje. Tu mislimo na planiranje godišnjih ciljeva unaprijed, a ako misliš da je to gubitak vremena, u nekoliko ćemo te točaka uvjeriti u suprotno. Tvoj sljedeći korak nakon toga bit će kupnja Ženskog rokovnika te zapisivanje svega što želiš ostvariti u novoj, 2021. godini koju smo svi jedva dočekali.

PLANIRANJE POMAŽE U PRAVILNOM ODREĐIVANJU PRIORITETA

Nije važno koji je tvoj konačni cilj, jer ga bez planiranja nećeš ostvariti. Planiranje te usmjerava cilju te drži u smjeru kojim moraš ići. Kad planiraš, slažeš zadatke po važnosti i u skladu s tim ih rješavaš. Bez planiranja ne bi prepoznala što je najvažnije. Tvoji će ciljevi biti jasniji, kao i način na koji ćeš ih postići. Planiranjem razbijaš veliki cilj na nekoliko manjih te će on tako izgledati realniji za ostvarivanje, čime će i tvoja motiviranost biti veća. Također, planiranje te uči kako da na svom putu kažeš „ne“, što te ne čini lošom osobom. S čvrstim planom znat ćeš što je važno, a što ne i sukladno s time ćeš znati kojim manje važnim stvarima jasno reći tu čarobnu riječ „ne“.

PLANIRANJE TE ČINI UČINKOVITIJOM I PRODUKTIVNIJOM

Kako je jednom prilikom rekao američki autor Paul J. Meyer: „Produktivnost ne leži u tome da stalno radimo, već u planiranju, određivanju prioriteta i žestokom štićenju vremena za sebe“. Paul se smatra pionirom industrije samopoboljšanja, a ne bi bilo loše zapisati ove riječi na nekoliko prigodnih mjesta kako bi se stalno podsjećala na njih. Učinkoviti i uspješni ljudi su oni koji odvajaju vremena za planiranje svojih koraka. Oni ne vole gubiti svoje dragocjeno vrijeme i vraćati se unatrag. Planiranjem povećavaš svoju učinkovitost, a samim time i produktivnost. Tako ćeš brže rješavati zadatke i imat više vremena za druge stvari – sebe, ljude koje voliš ili neki novi projekt. Poslušaj srce… Gdje ono želi biti u slobodno vrijeme?

 

PLANIRANJE TI DAJE ALTERNATIVE 

Život je pun raskrižja na kojima ćeš se zasigurno naći u određenim situacijama, neki više, neki manje. Koliko si puta dosad stajala na njemu i razmišljala kojim putem krenuti? Znamo, i mi smo! Kad planiraš, pomažeš samoj sebi u rješavanju takvih nedoumica, jer stvaraš alternativne planove koji ti pomažu da se brže i lakše vratiš na pravi put kad se izgubiš. Tvoj plan je tvoj kompas uz koji si sigurna kad se izgubiš u životnoj šumi u kojoj vrebaju razne zvijeri spremne u svakom trenutku napasti tvoju motivaciju i strast da postigneš velike stvari. 

PLANIRANJE TI PRUŽA ZADOVOLJSTVO

Kad znaš kojim putem trebaš krenuti i kako stići do cilja, postat ćeš strastvenija prema stvarima koje radiš. Planiranje drži tvoje oči na nagradi i ne skreće tvoj pogled, a strast i motivacija snažne su sile koje pokreću stvari u životu. Ostvaruju ciljeve. Pretvaraju ljude iz prosječnih u uspješne. Planiranje ti pomaže da ostaneš motivirana i u teškim vremenima. Pametno uloži u svoje vrijeme i resurse kojima raspolažeš, jer osjećaj zadovoljstva raste sa svakim izvršenim zadatkom, čak i onim najmanjim.

I zapamti: u svima nama postoji želja za uspjehom i izvrsnošću, no bez odgovarajućeg plana to nije moguće postići.

Do sljedećeg puta, uživaj i planiraj!

Stariji postovi
Noviji postovi
Zatvori (esc)

101 savjet za bolju organizaciju

Prijavi se na naš newsletter i poklanjamo ti 101 savjet za bolju organizaciju!

PRIJAVI SE

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Traži

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Kupi