Pssst! KLIKNI ovdje za super sniženje! A dostava je free iznad 100 kn ;) KOD FREEDOSTAVA21

4 načina kako te tvoj ljubimac može spasiti od lošeg raspoloženja

Puno je citata o „čovjekovom najboljom prijatelju“, jer on to zaista zaslužuje. Čak 80 posto vlasnika smatra da je pas jedna od najvećih ljubavi u njihovu životu, a radost koju donose teško je opisati riječima.

 

Najljepši dio tog odnosa svakako jest činjenica da je ta ljubav uvijek obostrana te nitko iz tog odnosa ne izlazi povrijeđen. Osim kada jednog dana dođe vrijeme za rastanak. Tada se slamaju i najjači među nama…

No ostavimo loše stvari po strani. Ionako ih je bilo previše u godini iza nas te samo proslavimo postojanje ovih neodoljivih čupavaca s nevjerojatnom moći popravljanja raspoloženja u trenu koju nipošto ne treba podcjenjivati.

Evo kako ti tvoj, susjedov, partnerov ili prijateljev ljubimac može u trenu dokazano popraviti raspoloženje: 

Maženje za lučenje hormona sreće u potocima

Jesi li znala da maženje nazivaju prirodnim analgetikom? Kaže se kako su parovi koji se često maze sretniji, smireniji i zdraviji nego oni koji to ne rade. A par ste i ti i tvoj neodoljivi četveronožac! Oni obožavaju dodire svojih vlasnika i općenito ljudi, a tebi svakodnevno treba zdravija verzija čaše vina. Naime, postoji i znanstveni dokaz da maženje ima učinak kao čaša vina - pojačava našu velikodušnost i suosjećajnost. Opuštajući nas, čini nas boljim i empatičnijim. Osim toga, smanjuje nam osjećaj straha. Baš ono što svi trebamo.

Šetnja koja liječi dušu i tijelo

Baš kao što tvoj ljubimac treba svakodnevnu šetnju, tako je ona potrebna tvom tijelu i umu. Spremi se i samo kreni. Mijenjaj rute kako vam šetnje ne bi postale monotone. Napravi 'feel good' playlistu, odredi kilometre koje moraš svakodnevno prehodati, uskoči u udobne tenisice i spoji ugodno s korisnim. Pri povratku kući, osjećat ćeš se bolje, a tvoj će ljubimac biti umoran, ali sretan. Baš kao i ti!

Zabavne kućne aktivnosti za razbijanje dosade

Svom psu ti si cijeli njegov svijet, a vrijeme koje provodi s tobom mu je najdragocjenije. Pandemija nas je iz sigurnosnih razloga zaključala u naše domove, no to ne znači da bi svom ljubimcu trebala posvećivati pažnju samo kad idete u šetnju. Kad god stigneš, razveseli ga zabavnim, kućnim aktivnostima, pa makar i u stankama od posla koje dokazano poboljšavaju tvoju koncentraciju i motiviranost.

Fali ti ideja? Izradite zajedno zabavnu igračku od materijala koje imaš doma ili nekog starog odjevnog predmeta. Okupaj ga ili iščetkaj te ga dodatno razmazi mini masažom i uživaj u njegovom „osmijehu“ koji sigurno neće skrivati. Zaigrajte neku zabavnu igru poput lovica, skrivača, otimanja igračaka, ako vam veličina doma to dopušta. Izradite zajedno novi krevetić od stare ladice, kutije, košare ili samo pogledajte film pod dekicom. U dvoje će biti još zabavnije!

Tvoj besplatni psihoterapeut

Razgovaraš li sa svojim ljubimcem? I ne, nisi luda ako to radiš. Možda tvoj mezimac ne razumije riječi koje izlaze iz tvojih usta, ali prepoznaje emocije. Ponekad je dovoljno i da samo kažeš neke stvari naglas kako bi se osjećala bolje. Dobra stvar je i to što ti je ovaj prijatelj vrhunski u čuvanju tajni pa mu možeš reći baš sve što poželiš.

Pa tko god je rekao da su dijamanti ženini najbolji prijatelji, očito nije imao psa.

„Pas je jedino stvorenje na svijetu koje vas voli više od samog sebe.“

„Kuća nije dom, ako u njoj nema psa.“

„Pas nije samo dio obitelji. On je obitelj.“

„Definicija psa: psihoterapeut s krznom i četiri noge.“

Stariji postovi
Noviji postovi
Zatvori (esc)

101 savjet za bolju organizaciju

Prijavi se na naš newsletter i poklanjamo ti 101 savjet za bolju organizaciju!

PRIJAVI SE

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Traži

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Kupi